Fem sätt att träna dig smal med din hund!

Många av våra bloggare har hund, så därför har vi tagit fram några tips på hur man kan träna tillsammans med sin hund! Hundar älskar att hålla på med olika aktiviteter i sällskap med sina ägare och det är nödvändigt för dem att röra på sig mycket. Detsamma gäller för oss människor och därför är det smart att börja träna med din hund. Med en bra hundsele när du är ute kan du göra mycket mer än med ett vanligt koppel och det finns dessutom flera andra sätt att komma i form med vovven.

Ett friskare liv

Att ha hund är enormt roligt och ger ett liv fullt av kärlek och skoj. Varje vovve har sin individuella karaktär och beroende på saker som storlek, temperament och ålder har den också mycket energi. Som hundägare är det viktigt att du går ut med din hund ofta och det spelar ingen roll om det är dåligt väder, om du är trött eller har mycket att göra. Hunden måste få komma ut minst fem gånger om dagen och det är därför ingen tillfällighet att hundägare är friskare än andra. Många studier har visat att hundägare har bättre kondition, starkare hjärtan och ett gladare humör.

Gå ned i vikt med hunden som din träningscoach

Genom att skaffa hund får du alltså en sundare livsstil med automatik och till och med de enklaste promenaderna kommer göra sitt. Om du vill gå ned i vikt kan du öka på prestandan genom att börja springa med din hund och för det krävs några förberedelser. Du kommer behöva en bra hundsele när du är ute som låter dig springa med händerna fria men också vänja din hund vid aktiviteten för att undvika att den plötsligt stannar eller drar omkull dig. Det är också viktigt att du värnar om hundens hälsa, till exempel genom att inte springa på för heta eller hårda underlag, ge den bra medel mot fästingar och inte mata den alldeles innan löprundan. Andra, bra konditionsträningsformer med hunden i sele är längdskidåkning och orientering.

Styrketräning och flås med vovven

För att gå ned i vikt krävs att du dels tränar regelbundet, dels varierar på olika träningsformer. När du tar en rask promenad eller springer med din hund förbränner du mellan 300-750 kalorier i timmen. Genom att öka på muskelstyrkan kan du också höja din allmänna metabolism. Om du har en större hund kan du skaffa en dragleksak som låter dina och hundens muskler få jobba hårt. Har du en samarbetsvillig vovve kan du också lyfta din hund som en fri vikt, eller få bättre rygg- och magmuskulatur genom att plocka upp bollar som du kastar. Ett annat sätt att öka på förbränningen är intervallträning. Här är hunden en perfekt medhjälpare då du kan leka lekar som kurragömma eller jaga varandra, vilket kommer ge er både en rejäl genomkörare.

Bantarmat Blogg

Jag försöker själv viktminska – och vill tipsa om goda dietrecept -främst soppor, juicer och andra produkter som skall bidra till viktminskning. Jag vill också inspirera med recenssioner och träningsmode.

Bantarmat Blogg
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading ... Loading ...

knivesandpens.blogg.se

Hej!
Jag heter Evelina Stenson och är snart 29 år. Har i många år varit överviktig.
Sen man blev sambo för 5 år sen har det ju inte direkt minskat.
Går på Viktväktarna Online och har i skrivandets stund tappat 11.7kg sen start Augusti 2015.
Jag vill gå ner i vikt för bland annat min hälsas skull och välmående. Trött på att undvika speglar, kläder och folk.
Slåss även med matdemoner i huvudet, är duktig på att hetsäta, tröstäta, friandeäta osv.
ja, äta överlag. Så dessa är något jag kämpar mot dagligen samt nyligen fick jag Diagnos ADHD och lider av kraftiga depressioner.
Så i min blogg får ni följa min kamp att hitta till en vikt och kropp som jag kommer må bra av
samt att klara av de dagliga hinderna. Bloggar även om recept jag testar.

knivesandpens.blogg.se
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading ... Loading ...

Tinas foodinspiration

Bilder och recept på vad jag lagar och bakar. För det mesta god och nyttig mat som är pp beräknad för dig som är med i Viktväktarna men även lite annat för speciella tillfällen.

Tinas foodinspiration
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 3,86 out of 5)
Loading ... Loading ...

smurfansmamma.blogg.se

Ger en helt ärlig och ocensurerad syn på mitt liv och mina funderingar kring min viktnedgång både positiva och negativa. Delger mina recept, middagstips och mitt liv med barn och sambo.
Använder bloggen som terapi då viktminskning är både en fysisk och mental resa, lägger även ut funderingar om hur det kunde gå så långt och mina egna tankar om handling och konsekvenser.
Bloggen behandlar även i viss mån även min arbetssituation och hur den kan påverka viktminskningen genom stress.

smurfansmamma.blogg.se
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,60 out of 5)
Loading ... Loading ...

Min oändliga viktresa

Upp och ner går vikten men i mål kommer jag! Eller….
Kämpat med övervikt i ca 30 år, gått från maxvikt på 132 till dagens 112 och vill ner till 80 kg. Använder mig av sunt förnuft, tallriksmodellen, Viktväktarna / Viktklubb och vardagsmotion.
Jag kan äta ALLT men inte ALLTID och i MÅTTLIGA portioner!

Min oändliga viktresa
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading ... Loading ...

Viktnedgång

Jag heter Amanda och är 20år. När jag kom hem ifrån Turkiet sommaren 15 vägde jag mer än vad jag någonsin gjort. Vågen visade 118kg och jag fick panik. Det var då jag bestämde mig för att jag ska gå ner i vikt. Den 6:e juli började jag min resa och vågen började visa – fort. Jag satsar hela denna sommaren på träning och bra mat och ska fortsätta med det. Jag har en enormt vilja och denna gången vägrar jag att ge upp. I min blogg får man möta både med och motgångar och det är väl så livet är? Kämpa med mig!

Viktnedgång
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,85 out of 5)
Loading ... Loading ...

Mera muskler mindre mullighet – Marinas resa mot ett bättre liv

En blogg om mig, min latmask och min resa mot ett bättre liv och en bättre hälsa i både kropp och knopp! Skriver om de träningspass jag gör, om andra tankar jag har relaterade till en sund själ i en sund kropp, om hur knoppen ska vara med på tåget, om min sockerdetox och hur vardagsmotionen ska få en plats i mitt liv.

Mera muskler mindre mullighet – Marinas resa mot ett bättre liv
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading ... Loading ...

Ett fettos funderingar

Hej! Jag heter Jonna, är en ung kvinna som har diagnos fetma (115 pannor) och panikångest. Dubbelt upp dåligt? Ja verkligen.
Kämpar för att bli av med diagnos nummer 1; fetman. Ju mer jag kämpar med detta desto värre blir dock panikångesten. Hör fetma och ångest ihop? Jag är nyfiken. Jag kan omöjligt vara ensam om att lida av de båda.

Så om jag öppnar upp mig, sådär ärligt och utan krusiduller, då kanske jag hittar någon som är likasinnad och står inför exakt samma helvete?
Låter bittert. Det är det också. Det är faktiskt ett helvete. Men vet ni vad? Det är alldeles underbart också.

Ett fettos funderingar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Alexandra’s Resa

Jag kommer att skriva om min resa fram till min drömvikt och på vägen kommer att jag även att skriva om tips om mat, träning
hjälpmedel och även hur jag känner mig under denna tid. Det ska kännas att man följer med på min resa, även hur jag mår och hur jag känner mig.

Jag är en 23-årig Örebro tjej som bor tillsammans med min pojkvän. Jag har aldrig sett mig som tjock, utan bara lite mullig. Men när Vi köpte en våg så fick jag mig en
tankeställare. Vill jag verkligen väga 123 kilo? Jag bestämde mig för att jag ska banne mig ta tag i mitt liv och visa att det är jag som bestämmer. Mitt första delmål på denna
resa är att nå vikten 100 kilo – men det ska inte sluta där, mitt andra delmål är 85 kilo.

Jag använder bloggen som ett motivationsverktyg. Jag vet att det kommer bli jobbigt, jag vet att det kommer komma tillfällen då jag vill skita i allt.
Men tillsammans med bloggen vill jag klara av detta.

Samtidigt så kan jag kanske inspirera andra och själv få motivation av andra bloggare på Viktbloggar.se

Alexandra’s Resa
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 3,88 out of 5)
Loading ... Loading ...

Page 1 of 1712345»...Last »