FatDuck

Pelle var namnet, en matglad kille född i Sundsvall men bor numera i Stockholm. Mat har alltid varit någonting som jag gillat och brunnit för – ett intresse som jag fortfarande efter mer än 20 år i branchen utvecklar.

Bakgrunden till fatduck.se
Den hör bloggen, i sin nuvarande form, sparkade jag igång 2005. Först skrev jag den på engelska, men valde senare att gå över till svenska. Från början var det meningen att jag skulle skriva om alla olika jobb som jag gjorde. Jag jobbade då inom bemanningsbrachen och kunde byta arbetsplats dagligen, många galna ställen var det, och det var ganska ofta som jag kände ett behov av att skriva av mig. Bättre att göra det på en blogg än att blåsa ut på arbetsplatsen.

2009 föddes våran dotter. Det var väll här som jag bestämde mig för att det var dags för en livsstilförändring. Gå ner i vikt, trappa ner på jobb, sluta röka osv osv, helt plötsligt så fanns det en anledning att leva efter pensionen. Jag kan nog säga att jag levde ganska destruktivt innan och brydde mig mer om att jobba och leva i “the fast lane”.
Jag märkte att ganska snart att det inte var lika enkelt som jag trodde. Jag var viktväktare en gång i tiden, och vart “årets viktväktare” i min gamla hemstad i börjag på 90-talet, så jag försökte helt enkelt med samma metod – det sprack på några veckor. Efter det så tror jag att jag har testat det mesta som finns inom dietvärden, och den enda som jag tycker funferar skapligt i dagsläget är just LCHF.

Viktminskning och dieter
Något som får mig att må illa är alla dessa företag som försöker sko sig på mig och min övervikt. Det är glätta tidningar och vackra annonser som alla lovar en och samma sak; om man bara köper just deras produkt eller tidning så ska man gå ner massor och i vikt och bli precis lika smal och lycklig som den vackra fotomodellen i annonsen. Och när jag ser läkarkåren göra reklam för exakt samma produkter så är det lätt att bli väldigt konspiratorisk.
Droppen var när jag var upp på vårdcentralen och faktiskt sökte hjälp för min övervikt. Jag fick komma till en kostrådgivare där jag förklarade min bakgrund och vad jag arbetade med. Den blonda kostrådgivaren i 25-30 års åldern, med ett utseende som hade passat i Amelia log lite snett åt mig och la huvudet på sned och sa: “Hörrödu, har du hört talas om talriksmodellen?” . Jag vart alldeles stum, visste inte vad jag skulle säga. Jag kände mig enormt förnedrad och totalt ignorerad. Det var här som jag tappade allt förtroende för dom som ger oss kostrådgivningar idag.
Idag tar jag kritiskt in min information från andra, med samma erfarenheter som jag. Jag tar in min information från dom som har lyckats och misslyckats men som fortfarande, precis som jag, kämpar vidare för att få ett bättre liv. Jag läser bloggar, diskussionsforum och en del böcker, tittar på debatter och diskuterar gärna med vänner och bekanta, när det är möjligt.

FatDuck

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.