Fem sätt att träna dig smal med din hund!

Många av våra bloggare har hund, så därför har vi tagit fram några tips på hur man kan träna tillsammans med sin hund! Hundar älskar att hålla på med olika aktiviteter i sällskap med sina ägare och det är nödvändigt för dem att röra på sig mycket. Detsamma gäller för oss människor och därför är det smart att börja träna med din hund. Med en bra hundsele när du är ute kan du göra mycket mer än med ett vanligt koppel och det finns dessutom flera andra sätt att komma i form med vovven.

Ett friskare liv

Att ha hund är enormt roligt och ger ett liv fullt av kärlek och skoj. Varje vovve har sin individuella karaktär och beroende på saker som storlek, temperament och ålder har den också mycket energi. Som hundägare är det viktigt att du går ut med din hund ofta och det spelar ingen roll om det är dåligt väder, om du är trött eller har mycket att göra. Hunden måste få komma ut minst fem gånger om dagen och det är därför ingen tillfällighet att hundägare är friskare än andra. Många studier har visat att hundägare har bättre kondition, starkare hjärtan och ett gladare humör.

Gå ned i vikt med hunden som din träningscoach

Genom att skaffa hund får du alltså en sundare livsstil med automatik och till och med de enklaste promenaderna kommer göra sitt. Om du vill gå ned i vikt kan du öka på prestandan genom att börja springa med din hund och för det krävs några förberedelser. Du kommer behöva en bra hundsele när du är ute som låter dig springa med händerna fria men också vänja din hund vid aktiviteten för att undvika att den plötsligt stannar eller drar omkull dig. Det är också viktigt att du värnar om hundens hälsa, till exempel genom att inte springa på för heta eller hårda underlag, ge den bra medel mot fästingar och inte mata den alldeles innan löprundan. Andra, bra konditionsträningsformer med hunden i sele är längdskidåkning och orientering.

Styrketräning och flås med vovven

För att gå ned i vikt krävs att du dels tränar regelbundet, dels varierar på olika träningsformer. När du tar en rask promenad eller springer med din hund förbränner du mellan 300-750 kalorier i timmen. Genom att öka på muskelstyrkan kan du också höja din allmänna metabolism. Om du har en större hund kan du skaffa en dragleksak som låter dina och hundens muskler få jobba hårt. Har du en samarbetsvillig vovve kan du också lyfta din hund som en fri vikt, eller få bättre rygg- och magmuskulatur genom att plocka upp bollar som du kastar. Ett annat sätt att öka på förbränningen är intervallträning. Här är hunden en perfekt medhjälpare då du kan leka lekar som kurragömma eller jaga varandra, vilket kommer ge er både en rejäl genomkörare.

Comments are closed.