Sofia Nilssons viktblogg

I min familj finns det övervikt på både mammas och pappas sida. Jag har aldrig haft några regler vad det gäller godis eller mat och har därför satt mina egna under min uppväxt. Under min skoltid blev jag mobbad och med det sjönk själförtroendet. Min gymnasietid var bättre då mobbarna skingrades och jag fick vara ifred. Sakta men säkert började även kilona att försvinna och jag trivdes bra med min kropp trots att den fortfarande var lite mullig och bar kläder i storlek M. Livet lekte fram till nov 2005 då jag bevittnade min mammas död. Panikångesten kom som ett paket på posten, jag stängde in mig, tröståt och gick upp cirka 50 kilo. Det tog flera år innan jag ens kunde vistas ibland folk men en dag fick jag nog och kämpade ensam mot panikångesten och mina rädslor för livet.

Jag tog kontakt med Västervikstidningen och berättade om min situation. Det var nu eller aldrig. Antingen fortsatte jag att äta eller så skulle jag göra något åt saken. De ville följa mig och där och då fick jag min skjuts i rätt riktning. Jag tappade cirka 20 kilo på den resan men har sedan dess hoppat lite upp och ned då jag antagit mig andra stora utmaningar som puffat viktkämpandet åt sidan.

Nu har allt lugnat sig, stressen, oron och sorgen har lämnat min kropp och jag kan helt fokusera på vikten. I min blogg får du ta del av mig. Jag skriver om träningen, maten, delar med mig av tankar, bilder, recept och svarar mer än gärna på frågor. Som person är jag väldigt öppen, ärlig och omtänksam. Jag vill motivera andra, finnas tillhands och visa på att det går oavsett bakgrund eller kiloantal. Jag ska bli ett bevis för detta och längst vägen hoppas jag att det kan hjälpa andra.

Sofia Nilssons viktblogg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (67 votes, average: 3,49 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.